Η Avon γεννήθηκε ως California Perfume Company, σε μια εποχή δραματικών αλλαγών για τις Η.Π.Α. – κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και βιομηχανικά – που θα άλλαζε για πάντα τη χώρα.

Ο πωλητής βιβλίων David H. McConnell ιδρύει την εταιρία, την ίδια περίοδο που στις Η.Π.Α. ξεκινά μια εποχή που θα χαρακτηριστεί από την πρόοδο και την αλλαγή. Απολύτως ταιριαστό για μια εταιρία που είναι δεκαετίες μπροστά από την εποχή της στο να προσφέρει στις γυναίκες την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα. Ο δυναμικός ρόλος που έδωσε η Avon στις γυναίκες, τόσο στο ξεκίνημά της όσο και στη συνέχεια, είναι αυτό που της έχει χαρίσει τη δική της θέση στην ιστορία των γυναικών.
Οραματιστής και ταυτόχρονα ευφυής, ο McConnell ξεκίνησε να αναμιγνύει τα αρώματα ο ίδιος, βρίσκοντας Αντιπροσώπους και βάζοντας τα θεμέλια για κάτι που αργότερα θα έμπαινε στη λίστα των 500 πιο επιτυχημένων εταιριών στην Αμερική, του περιοδικού Fortune.

Η κα Albee, μια 50χρονη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, γίνεται η πρώτη Αντιπρόσωπος της εταιρίας California Perfume. Ως τις μέρες μας η Albee θεωρείται ως πρότυπο για τις Αντιπροσώπους της Avon και της πιστώνεται η δημιουργία του συστήματος διανομής των προϊόντων της εταιρίας.
Το πρώτο προϊόν της CPC ήταν το σετ αρωμάτων Little Dot, με πέντε διαφορετικά αρώματα – Κρίνος, Βιολέτα, Ηλιοτρόπιο, Λευκό Τριαντάφυλλο και Υάκινθος.
1895 – Η CPC ιδρύει εργοστάσιο κατασκευής στο Suffern της Νέας Υόρκης. Δύο χρόνια μετά η εταιρία επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές εργαστήριο.

1896 – Η εταιρία εκδίδει τον πρώτο της κατάλογο.

1900 – Οι γυναίκες διαγωνίζονται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Παρίσι).
1902 – Η εταιρία California Perfume έχει πλέον 10,000 Αντιπροσώπους.

1903 – Η Marie Curie γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Νόμπελ. Η γεννημένη στην Πολωνία Γαλλίδα φυσικός και χημικός, θα γίνει αργότερα ο πρώτος άνθρωπος που κερδίζει δύο βραβεία Νόμπελ.

1905 – Η εταιρία παρουσιάζει το περιοδικό Outlook, για τις Αντιπροσώπους. Το Outlook προσφέρει συμβουλές και νέα για την εταιρία.

1906 – Η εταιρία εκδίδει τον πρώτο της έγχρωμο κατάλογο. Παράλληλα, οι πρώτες διαφημιστικές καταχωρήσεις της εταιρίας εκδίδονται στο περιοδικό Good Housekeeping.

1914 – Ξεκινά μονάδα στο Μόντρεαλ του Καναδά, σηματοδοτώντας την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρίας.

1916 – Η εταιρία California Perfume ξεκινά εργασίες στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

1920 – Οι πωλήσεις ξεπερνούν για πρώτη φορά το $1 εκατομμύριο.
Οι γυναίκες στις Η.Π.Α. αποκτούν το δικαίωμα της ψήφου, μετά την επικύρωση της 19ης Τροποποίησης του Συντάγματος.

1927 – Η κυκλοφορία της Περιποίησης Προσώπου Gertrude Recordon, σηματοδοτεί την παρουσίαση της πρώτης συλλογής περιποίησης επιδερμίδας για τη εταιρία. Το πρώτο προϊόν της CPC ήταν το σετ αρωμάτων Little Dot, με πέντε διαφορετικά αρώματα – Κρίνος, Βιολέτα, Ηλιοτρόπιο, Λευκό Τριαντάφυλλο και Υάκινθος.

1928 – Για πρώτη φορά, η εταιρία California Perfume χρησιμοποιεί το όνομα Avon σε προϊόντα καθημερινής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων ενός σετ καλλυντικών, πούδρας και καθαριστικού οδοντόβουρτσας. Το όνομα δόθηκε με έμπνευση τον ποταμό Avon που διασχίζει τις κεντρικές περιοχές της Αγγλίας, τόπο γέννησης του αγαπημένου θεατρικού συγγραφέα του McConnell, William Shakespeare.
Το λογότυπο της Avon λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1929, σε σειρά καλλυντικών και περιελάμβανε και ένα σκίτσο του εξοχικού της Anne Hathaway (συζύγου του Shakespeare).

1931 – Η Σφραγίδα Έγκρισης του Good Housekeeping δίδεται σε 11 προϊόντα της εταιρίας California Perfume, αριθμό που αποτελεί απλησίαστο νούμερο για μια εταιρία.

1932 – Η εταιρία αλλάζει τη μηνιαία καμπάνια της σε έναν κύκλο πωλήσεων τριών εβδομάδων, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές σε συγκεκριμένα προϊόντα κάθε καμπάνιας. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις κάνουν άλμα 70%, μεσούσης της Μεγάλης Ύφεσης.

1939 – Η εταιρία California Perfumes Co. μετονομάζεται σε Avon Products, Inc.

1942 – Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Avon μετατρέπει πάνω από το μισό εργαστήριο στο Suffern σε εργοστάσιο κατασκευής kits αλεξιπτωτιστών, δοχείων για τις μάσκες αερίων και φαρμακευτικών προϊόντων. Την ίδια περίοδο, οι Αντιπρόσωποι της Avon πωλούν πολεμικά ομόλογα.

1944 -Η Avon παρουσιάζει ένα νέο στοιχείο στο μοντέλο απευθείας πώλησής της, που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους: το σχέδιο διοίκησης ανά τομέα. Τα διοικητικά στελέχη πλέον, θα επιβλέπουν συγκεκριμένες περιοχές πωλήσεων.

1946 – Η Avon μπαίνει στο Χρηματιστήριο, με μετοχές OTC (over-the-counter).

1948 – Οι πωλήσεις ξεπερνούν τα $21 εκατομμύρια.

1953 – Προβάλλεται το πρώτο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της Avon.

1954 – Λανσάρεται η διαφημιστική καμπάνια “Ding Dong, Avon Calling”, που θα κρατήσει ως το 1967, αναδεικνύοντάς την ως την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη καμπάνια στην ιστορία.

Το ξεκίνημα εργασιών στη Βενεζουέλα, σηματοδοτεί την πρώτη υπερπόντια επέκταση της Avon. Την ίδια χρονιά, η Avon έρχεται και στο Πουέρτο ίκο.

1955 – Η Avon ιδρύει το Avon Foundation στις Η.Π.Α. Το εγχείρημα που θα ξεκινήσει με την ταπεινή υποτροφία των $400, θα γίνει στο μέλλον η μεγαλύτερη φιλανθρωπική δραστηριότητα της εταιρίας, αφιερωμένη στο να βοηθά σκοπούς υπέρ των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2009 αλλάζει ονομασία σε «Ίδρυμα Avon για τις Γυναίκες», ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στον σκοπό και την αποστολή του, βελτιώνοντας τις ζωές των γυναικών.

1957 – Ο αριθμός των Αντιπροσώπων της Avon ξεπερνά τις 100,000, με την εταιρία να σπάει το φράγμα των $100 εκατομμυρίων σε πωλήσεις.

1958 – Η Avon έρχεται στο Μεξικό.

1959 – Η Avon έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη (Δυτική) Γερμανία και τη Βραζιλία.

1960 – Η Avon έρχεται στην Ισλανδία.

Δεκατία ’60 – Κατά τη διάρκεια του ’60 και του ’70, η μετοχή της Avon στη Wall Street είναι μέσα στις 50 καλύτερες, ανάμεσα σε μια ομάδα σημαντικών μετοχών, όπως η Xerox, η Disney και τα McDonald’s. Αυτού του τύπου οι μετοχές (Blue Chips) θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου στις αρχές του ΄70, με τη μετοχή της Avon να απογειώνεται στα $140. Αργότερα, θα συμβεί η φούσκα του Χρηματιστηρίου, οδηγώντας στο χαμηλότερο σημείο όλες τις Αμερικάνικες μετοχές.

1961 – Η Avon λανσάρει τη σειρά Skin-So-Soft, που θα γίνει από τις πιο αναγνωρίσιμες της εταιρίας.

1963 – Η Katharine Graham αναλαμβάνει την εταιρία The Post Co., μητρική της εφημερίδας The Washington Post, κάνοντάς τη την πρώτη γυναίκα που θα διοικεί εταιρία που βρίσκεται στις πρώτες 500 του περιοδικού Fortune.

Η Σοβιετική κοσμοναύτης Valentina Tereshkova, γίνεται η πρώτη γυναίκα που ταξιδεύει στο διάστημα.

Η Avon έρχεται στην Αυστραλία.

1964 – Η Avon Products, Inc. (AVP) μπαίνει στη λίστα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

1966 – Η Avon έρχεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

1969 – Με το πρόγραμμα “The Better Way”, ισχύει πλέον ο κύκλος πωλήσεων δύο εβδομάδων, σε όλες τις περιοχές εντός Η.Π.Α.
Η Avon έρχεται στην Ιαπωνία.

1970 – Η Avon έρχεται στην Αργεντινή.

1971 – Η Avon ξεκινά να πουλά κοσμήματα.

1972 – Οι πωλήσεις φτάνουν το $1 δισεκατομμύριο και η εταιρία πλέον διαθέτει πάνω από 600,000 Αντιπροσώπους παγκοσμίως.

1973 – Η εταιρία δημιουργεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών, που αποθηκεύει συνταγές συστατικών.

1974 – Η Avon ξεκινά τη λειτουργία αυτοματοποιημένου εργοστασίου παραγωγής κραγιόν, στο Suffern της Νέας Υόρκης.

1975 – Το περιοδικό των Αντιπροσώπων, Outlook, μετονομάζεται σε Avon Calling.
Η Avon έρχεται στη Γουατεμάλα.

1977 – Η Avon γίνεται χορηγός του Avon Futures Tennis Circuit, ένα τουρνουά τέννις που υπάγεται στο Virginia Slims tennis tour.
Η Avon έρχεται στη Χιλή και τη Μαλαισία.

1978 – Ο αριθμός των Αντιπροσώπων φτάνει το ένα εκατομμύριο, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα $2 δισεκατομμύρια.

Η Ατλάντα φιλοξενεί τον πρώτο Διεθνή Μαραθώνιο Γυναικών της Avon, μέρος του Διεθνούς Running Circuit της Avon, που δημιουργήθηκε απο την Kathrine Switzer. Η Switzer και η Avon έβαλαν τις βάσεις ώστε ο μαραθώνιος των γυναικών να συμπεριληφθεί ως επίσημο άθλημα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

Η Avon κάνει πάνω από $400 εκατομμύρια σε πωλήσεις κοσμημάτων, κάνοντάς τη τον μεγαλύτερο διανομέα κοσμημάτων στον κόσμο..

Η Avon έρχεται στην Ταυλάνδη, τις Φιλιππίνες και τη Νέα Ζηλανδία.

1979 – Η Margaret Thatcher γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.
Η εξαγορά της Tiffany & Co. από την Avon, σηματοδοτεί μια αύξηση εξαγορών, που εκτείνεται ως τη δεκαετία του ’80. Η Avon επεκτείνεται και στον ιατρικό εξοπλισμό, στις υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι, στα εξειδικευμένα χημικά, στους οίκους ευγηρίας, όπως και σε επιχειρήσεις αρωμάτων και καταλόγων. Η εταιρία θα προχωρήσει στην πώληση όλων αυτών των τμημάτων το 1994, με στόχο την επικέντρωση στον πυρήνα της επιχείρησης.
Η Avon έρχεται στο Ελ Σαλβαδόρ.

1980 – Η Avon έρχεται στην Ονδούρα και τη Σαουδική Αραβία.

1981 – Η Sandra Day O’Connor γίνεται η πρώτη γυναίκα που εργάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α.

1982 – Η Avon έρχεται στην Ταιβάν, το Περού και την Πορτογαλία.

1983 – Η Avon έρχεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

1984 – Η Avon έρχεται στην Αυστρία και τον Λίβανο.

1985 – Η Avon έρχεται στη Βόρεια Κύπρο.

1986 – Η εκατονταετία τη Avon συμπίπτει με τα 100 χρόνια του Αγάλματος της Ελευθερίας. Ως μέρος των εορτασμών της επετείου ίδρυσής της, η Avon γίνεται επίσημος χορηγός της αποκατάστασης του Αγάλματος της Ελευθερίας.
Η Avon έρχεται στη Νήσο εϊνιόν.

Με το πατενταρισμένο προϊόν φροντίδας της επιδερμίδας BIOADVANCE, η Avon γίνεται η πρώτη εταιρία που χρησιμοποιεί σταθεροποιητική ετινόλη.

1987 – Η Avon έρχεται στον Μαυρίκιο.

1988 – Η εταιρία λανσάρει τη σειρά καλλυντικών Avon Color, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της.

1989 – Η Avon γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρία καλλυντικών που ανακοινώνει το οριστικό τέλος δοκιμών σε ζώα.
Η Avon έρχεται στην Ινδονησία.

1990 – Η Avon έρχεται στην Κίνα ως άμεσος πωλητής, ακολουθώντας όμως το μοντέλο λιανικής πώλησης το 1998, αφού η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την άμεση πώληση. Το 2006 η Avon ξαναγίνεται άμεσος πωλητής, αφού η Κίνα αίρει την απαγόρευση.
Η Avon έρχεται στην Ουγγαρία και την (Ανατολική) Γερμανία.

1991 – Ο Hays Clark, ο τελευταίος απόγονος του ιδρυτή της Avon, David H. McConnell που είχε σχέση με την Avon, αποχωρεί.
Η Avon έρχεται στην Τσεχία, τον Παναμά, τον Ισημερινό, τη Βολιβία και τη Ρωσία.
1992 – Η Avon ανακοινώνει τη σειρά ANEW, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη εταιρία που φέρνει την Άλφα Ύδροξυ Οξύ (AHA) αντιγηραντική τεχνολογία στην αγορά.

1992 – Η Avon Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά την Εκστρατεία Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού, με στόχο την ανεύρεση πόρων και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού. Έναν χρόνο μετά, οι Η.Π.Α. υιοθετούν την Εκστρατεία.
Η Avon έρχεται στην Πολωνία.
1993 – Η Avon έρχεται στη Σλοβακία, την Τουρκία και την Ιρλανδία.

1994 – Η Avon έρχεται στην Αίγυπτο.

1996 – Η Avon γίνεται ο επίσημος χορηγός καλλυντικών, φροντίδας της επιδερμίδας και αρωμάτων, των Χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα.
Η Avon γίνεται η πρώτη εταιρεία στον χώρο της ομορφιάς, που θέτει σε λειτουργία ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, στέλνοντας προϊόντα στους πελάτες των Η.Π.Α.
Η Avon έρχεται στη Νότια Αφρική, την Ινδία και τη Νικαράγουα.

1997 – Η Avon έρχεται στην Ουκρανία, τη ουμανία, την Κροατία κα την Τυνησία.

1998 – Το Avon Foundation γίνεται ο ανάδοχος της Πορείας των 3 Ημερών για τον Καρκίνο του Μαστού της Avon, την πρώτη διοργάνωση μεγάλης απόστασης και πολλών ημερών. Το 2003, το Avon Foundation παρουσιάζει τη δική του Πορεία για τον Καρκίνο του Μαστού, συνολικής απόστασης περίπου 62 χιλιομέτρων και διάρκειας 2 ημερών. Από το 2003 ως το 2010, η Πορεία της Avon εγείρει περισσότερα από $380 εκατομμύρια, μέσω περισσοτέρων από 142,000 συμμετεχόντων.
Η Avon έρχεται στην Ουρουγουάη και την Παραγουάη.

1999 – Η Avon ανακοινώνει την πρώτη γυναίκα Γενική Διευθύντρια: την Andrea Jung.

Η εταιρία κυκλοφορεί το “Let’s Talk”, την πρώτη παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια της. Η καμπάνια επικεντρώνεται στις σχέσεις της Avon με τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης και στις τελευταίες καινοτομίες στο χώρο της ομορφιάς.

Η Avon έρχεται στο Χονγκ Κονγκ, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και τη Λετονία.

2001 – Η Avon έρχεται στην Ελλάδα, το Μαρόκο, την Εσθονία, τη Μολδαβία, τη Σερβία και τη Νότια Κορέα.

2003 – Η Avon κυκλοφορεί τη σειρά mark., για τις νεαρές γυναίκες.
Η Avon έρχεται στο Καζακστάν και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

2004 – Η Avon ανακοινώνει την «Εκστρατεία κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας», με εκπρόσωπο την ηθοποιό Salma Hayek.
Η Avon έρχεται στο Βιετνάμ.
2005 – Η Avon ανοίγει της τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις της (περίπου 21,000 τετραγωνικών μέτρων), για Έρευνα και Ανάπτυξη, στο Suffern της Νέας Υόρκης.
Η Avon έρχεται στην Κολομβία, τη Φινλανδία και τα Σκόπια.

2006 – Η κυβέρνηση της Κίνας δίνει στην Avon την πρώτη επίσημη άδεια για απευθείας πωλήσεις.
Η Avon έρχεται στην Αλβανία.

2007 – Η Avon ξεκινά την παγκόσμια καμπάνια της “Hello Tomorrow”.

Η Reese Witherspoon γίνεται η πρώτη Παγκόσμια Πρέσβης της Avon, λειτουργώντας και ως Επίτημη Πρόεδρος του Ιδρύματος Avon. Βοήθησε ενεργά την Avon και το Avon Foundation να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της εταιρίας. Η Witherspoon κυκλοφορεί τα «προϊόντα ενδυνάμωσης», με τα κέρδη να δίδονται σε προγράμματα εναντίον της βίας κατά των γυναικών. Παράλληλα, κυκλοφορεί και άρωμα με την υπογραφή της, το Bloom.

Η Avon έρχεται στο Μαυροβούνιο και το Κιργιστάν.
2008 – Η Avon έχει περισσότερα από $10 δισεκατομμύρια πωλήσεις.
Η Avon επεκτείνει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το United Nations Development Fund for Women (UNIFEM), προβάλλοντας τη δυναμική των γυναικών και το τέλος της βίας απέναντί τους. Ο τόπος της ανακοίνωσης ήταν τα Ηνωμένα Έθνη, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου για ένα Καλύτερο Αύριο, χορηγοί του οποίου ήταν το UNIFEM και η Avon, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Avon έρχεται στη Γεωργία.

2009 – Η Avon διαθέτει πλέον πάνω από 6 εκατομμύρια Αντιπροσώπους.
Η Avon παρουσιάζει το πρώτο της διαφημιστικό στο Super Bowl.

2010 – Η Avon ανακοινώνει το πρόγραμμα “Hello Green Tomorrow”, μια παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κινήματος των γυναικών προς τη φύση, επικεντρώνοντας στην αναδάσωση. Η καμπάνια αναδάσωσης και αποκατάστασης από το Hello Green Tomorrow του Τροπικού Δάσους του Ατλαντικού, έχει ως αποτέλεσμα το φύτεμα δύο εκατομμυρίων δέντρων, ως το τέλος του 2010. Το πρόγραμμα αυτό είναι συνέχεια της εσωτερικής προσπάθειας των Αντιπροσώπων της Avon, που ξεκίνησε το 2009, ώστε να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση για την φροντίδα του περιβάλλοντος.

Η Avon και το Ίδρυμα για τις Γυναίκες συνεργούν με το State Department των Η.Π.Α. και το Vital Voices, ανακοινώνοντας την «Παγκόσμια Συνεργασία για την Καταπολέμηση της Βίας Εναντίον των Γυναικών», πολεμώντας έτσι τους πιο καταστροφικούς τύπους βίας προς τις γυναίκες, βοηθώντας παράλληλα στην απονομή δικαιοσύνης για τις γυναίκες κάθε ηλικίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Avon αποκτά την Liz Earle Beauty Co. Limited -μια Βρετανική εταιρία με φυσικά προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας- και την παιδική σειρά προϊόντων Tiny Tillia και Silpada – την μεγαλύτερη εταιρία απευθείας πώλησης ασημένιων κοσμημάτων.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του νέου αιώνα, η Avon ξεκίνησε εργασίες σε πολλές νέες αγορές, με μεγάλη επέκταση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και τα νησιά της Καραϊβικής.
Η Avon σήμερα βρίσκεται σε περισσότερες από 100 αγορές.

shop giày nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcm